Profita acum de pe urma celulelor stem – Ultimul nivel – informatiii de ultima ora
 

Profita acum de pe urma celulelor stem

| Posted in Uncategorized

Sansele de a utiliza celulele stem din sangele cordonului ombilical al bebelusului sunt identice cu probabilitatea ca bebelusul sau un membru apropiat al familiei să dezvolte sau sa aiba o boala care poate fi tratata cu sange din cordonul ombilical. Accesand website-ul Stemsure, orice parinte poate afla ca in prezent ca exista circa 80 de boli pentru care transplanturile de celule stem reprezinta un tratament standard. Insa, majoritatea acestora sunt rare in randul copiilor. Probabilitatea ca un copil va avea nevoie de orice tip de transplant de celule stem pana la varsta de 20 ani este de 3 la 5.000 sau mai bine spus de numai .06%. Aceste boli tind insa sa isi faca aparitia odata cu inaintarea in varsta, de aceea, recoltarea de celule stem din sangele ombilical folosind serviciile Stemsure reprezinta o garantie pentru un viitor sanatos atat al copilului cat si al restul familiei, cu atat mai mult cu cat in prezent inca 169 de studii clinice inregistrate sunt in curs de desfasurare in toata lumea pentru a descoperi alte aplicatii si boli care pot fi tratate cu ajutorul celulelor stem. Astfel, depozitarea de celule stem ca investitie de viitor se poate dovedi foarte profitabila pe masura ce terapiile cu celule stem evolueaza si se diversifica.

Bazele terapiei cu celule stem

Terapia cu celule stem este o procedura medicala care incorporeaza utilizarea acestor celule unice in repararea leziunilor tesuturilor, fie din cauza bolilor, a diverselor tulburari sau leziunilor fizice. Majoritatea terapiilor folosesc celule stem care sunt recoltate din maduva osoasa sau din sangele periferic. Aceste surse nu sunt insa la fel de bogate in celule stem spre deosebire de cordonul ombilical al carui tesut si sange este bogat in celule stem tinere. Acest tip de celule stem prelevate din cordonul ombilical reprezinta un avantaj pentru medicina moderna, deoarece sunt deosebit de puternice si, totusi, sunt recoltate cu usurinta intr-o procedura foarte putin invaziva. Usurinta de recoltare a permis dezvoltarea de terapii extrem de eficiente care aceste celule stem si care se efectueaza in conditii de ambulator in doar cateva ore.

Ce tipuri de terapii utilizeaza celulele stem ?

In ceea ce priveste capacitatea celulelor stem pentru vindecare, nu exista practic nici o limita a tipurilor de boli care ar putea fi tratate prin aceste terapii. Acest lucru se datoreaza abilitătilor innascute ale celulelor stem care se inmultesc, repara si regenereaza orice tip de celula sau tesut care se regaseste in corpul uman. Descoperirea revolutionara a modului in care functioneaza celulele stem a dus la aparitia diverselor tipuri de terapie cu celule stem care sunt deja in practica larga de astazi. Asadar, in prezent, terapiile comune in care sunt folosite celulele stem sunt cele pentru a accelera procesul de vindecare a accidentarilor si a ranilor, in reducerea durerilor articulare, pentru imbunatatirea flexibilitatii si functiilor articulare, in reducerea riscului de accidentari viitoare, in scaderea leziunilor nervoase, in cresterea productiei de colagen, ca ajutor in regenerarea vaselor sangvine, ca ajutor in vindecarea ranilor de piele si prevenirea formarii tesutului cicatrician sau in reducerea pierderii parului. Totodata, terapia cu celule stem este utilizata in cazul bolilor cardiovasculare, cum ar fi ateroscleroza.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimul nivel – informatiii de ultima ora ©2018. All Rights Reserved.
Powered by WordPress. Theme by Phoenix Web Solutions