Planificarea sarcinii in cele mai mici detalii

Perioada preconceptiei, adica cele cateva luni dinainte de sarcina sunt foarte importante pentru orice viitoare mamica intrucat acestea trebuie sa isi pregateasca organismul pentru schimbarile care urmeaza a avea loc, sa se asigure ca sunt fertile, sa reduca problemele din timpul sarcinii si sa se recupereze cat mai repede dupa sarcina.

Acid folic

Cu alte cuvinte, planificarea sarcinii este importanta in toate cazurile, iar o prima masura care trebuie luata este apelarea la acidul folic care asigura cele mai bune conditii pentru bebelus si previne mai multe riscuri, iar acesta se gaseste sub forma unor tablete.

Alimentatia corecta

Atat viitoarea mamica, cat si partenerul de viata trebuie sa acorde o atentie sporita alimentelor consumate, fiind important ca acestea sa fie cat mai sanatoase, de la fructe si legume proaspete si pana peste, lactate, branzeturi si nu numai, pe cand alimentele prajite trebuie evitate, la fel si dulciurile, dar si consumul in cantitati ridicate de cafea.

Fumatul si bauturile alcoolice

Bineinteles, planificarea sarcinii trebuie sa aiba in vedere renuntarea la fumat, intrucat acest viciu poate fi foarte daunator, atat pentru mamica, cat si pentru bebelus si pot fi atrase o multime de riscuri si complicatii. Pe aceasta cale se evita riscul unei nasteri premature, dar si chiar cel al pierderii sarcinii. In acelasi timp este important de stiut ca nicio cantitate de alcool nu poate fi sigura in timpul sarcinii, motiv pentru care acesta trebuie sa fie evitat cu desavarsire.

Asigurarea sanatatii

Viitoarele mamici trebuie sa fie sanatoase din toate punctele de vedere, iar orice conditie trebuie tinuta sub control si monitorizata cu atentie inainte de conceptie, astfel ca aici pot fi amintite diabetul, astmul si multe altele. Totodata, si medicamentele administrate sau tratamentele urmate trebuie sa fie monitorizate, pentru a nu afecta in nici un fel buna desfasurare a sarcinii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *