Am aflat cele mai importante lucruri referitoare la ovulatie

Pentru a creste considerabil sansele de a ramane insarcinata, fie dimpotriva, pentru a evita acest lucru, se poate apela la calculatorul oferit de Femibion. In schimb, inainte de toate este important sa fie cunoscute si cateva detalii, incepand cu ce este ovulatia: un fenomen ce presupune ca in fiecare luna se elibereaza un ou matur care rezista, de regula, intre 12 si 24 de ore, iar in cazul in care nu este fertilizat apare ciclul.

Care sunt zilele fertile

De asemenea, este important sa fie cunoscute cele mai fertile zile ale lunii, pentru a sti care este momentul ideal pentru conceptie. Asadar, femeile sunt fertile cu cinci zile inainte ovulatiei si in ziua ovulatiei, ceea ce presupune in total sase zile pe luna. Chiar daca ciclul poate sa varieze de la o femeie la alta, in cele mai multe cazuri este de 28 de zile, astfel, ca ovulatia are loc cu 14 zile inainte de urmatoarea menstruatie, astfel ca cele mai fertile zile pot fi considerate intre zilele 11 si 16. Calculatorul oferit de Femibion este ideal in acest caz intrucat pe informatiilor notate este mult mai usor sa se creeze un precedent, astfel incat sa fie stabilit cu precizie momentul ovulatiei.

Care sunt semnele ovulatiei

Exista mai multe modificari ale corpului care pot fi interpretate astfel incat sa fie anuntat momentul ovulatiei, iar printre acestea se numara si schimbarile mucusului, care devine mult mai licipicios si transparent, astfel ca poate fi asemanat albusului de ou. De asemenea, o alta idee este folosirea unui termometru bazal pentru a masura temperaura care va creste cu circa jumatate de grad in primele 12 – 24 de ore dupa ovulatie. Un astfel de termometru este usor de folosit si se poate gasi in toate farmaciile.

Pot ramane insarcinata in tmpul menstruatiei?

Chiar daca sansele sunt mici, acest lucru este posibil intrucat spermatozoizii pot trai pana la 5 sau 6 zile, astfel ca daca actul sexual are loc la sfarsitul menstruatiei, in unele cazuri acesta poate rezista pana in momentul ovulatiei. Totusi, astfel de cazuri sunt foarte rare, dar chiar si asa este important sa fie folosite metode de contraceptie, existand mai multe optiuni in acest sens.

Varsta potrivita

Conform statisticilor, femeile tinere, cu varsta cuprinsa intre 20 si 25 de ani au capacitatea de ramane insarcinate odata cu fiecare ciclu, insa dupa ce se depaseste pragul de 30 de ani, sansele scad pana la 15%, iar dupa 35 de ani, sansele sunt mai mici de 10%. Asadar, in cazul in care se incearca timp de 12 luni sa ramana insarcinate si nu reusesc, femeile trebuie sa se adreseze unui medic special in fertilitate pentru a determina cauzele si pentru a gasi masurile potrivite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *