In cautarea bloggarilor disparuti

Ma uitam zilele trecute in reader sa vad pe cine mai bag, pe cine mai scot, deh, chestii din astea intime care nu se spun intrucat se presupune ca expansiunea noastra spre ceilalti semeni bloggari este permanenta si motivata de dragoste neconditionata. Insa realitatea este putin diferita, respectiv sunt putini care imi plac, care nu scriu balarii din punctul meu de vedere si care nu se lasa de blogging dupa primele postari.
Si am descoperit, vizitand cateva bloguri despre care nu mai auzisem nimic, multe bloguri parasite. Si nu unul, vreo 10 bloguri pe care ultimul articol fusese publicat acum un an. Fara un ramas bun, fara oameni care sa-l intrebe bai, alo, mai traiesti, ne-ai uitat? Parca ma plimbam prin cimitir, zau. Bine, ca s-a lasat omul de blog nu e mare bai, se gasesc mereu altii. Dar ca nimeni nu a intrebat de ei, asta e…trist. Urmand consensul general, nu am intrebat nici eu nimic si am dat unfollow. 🙂
Bai, in viata reala macar stii pe unde ti-s mortaciunile. Nu e ca si cum mergi linistit pe strada si poc, calci pe o mana de cadavru. Aici la noi in viata reala avem sicrie, morminte, toate bagate frumos in cimitire. Si daca nu-ti place poti alege incinerarea. Dar online, online cine face curatenie? De ce nu avem si noi bloggarii o firma de bloguri funebre, care sa se ocupe de etichetarea blogurilor parasite? Se pune un avertisment pe blogul respectiv: atentie, blog parasit! Sau: blog ridicat la Ceruri. Sau alte variante, mai amuzante.
Daca ar fi dupa mine as concepe o animatie intitulata Toti bloggarii se duc in Online, recunosc, titlul nu e foarte original.

Personajul principal ar fi un blogger care in viata reala este accidentat grav si este la pat in spital. Nu mai poate tine blogul pe picioare avand in vedere ca este aproape in coma. Din pacate nimeni nu stia ca tipul are un blog, fiindca omul nostru e anonim, asa ca mine. Si oricum nu cunoscuse personal niciun bloggar in viata reala. Prin urmare, blogul lui a ramas parasit. Spammerii l-au invadat. Ceilalti i-au furat continutul fara sa-i dea link. A cazut puternic in cautarile Google si curand nimeni nu i-a mai vizitat blogul.
In viata reala deja stim urmarea: unfollow si uitare completa. Daca tipul isi revine si nu a uitat parola, il repune pe picioare. Daca nu, avem de-a face cu un blog in descompunere. Din intamplare insa, o bloggarita inimoasa (nu sunt eu aia, eu am dat unfollow) descopera blogul parasit si se indragosteste de autorul sau. Decide, in pofida apatiei generale, sa descopere ce s-a intamplat cu autorul blogului.
Si ma opresc aici, cred ca ma apuc de scris un roman.
By the way, stie cineva ceva despre domnul Pisicaru? Era un domn care mai trecea din cand in cand pe aici, de mult…Ar mai fi ceva bloggari care au disparut in ceata, majoritatea fiind bloguri anonime, dar nu mai stau sa le enumar pe toate (adevarul este ca le-am si uitat).