Viena, capitala Austriei și a muzicii clasice – propunerea de city break de la Fabrica de Vacanțe

Capitală a Republicii Austria și unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa, Viena își datorează o mare parte din farmecul și istoria bogată locației sale splendide pe malul Dunării. Timp de secole, poarta de intrare între Europa de Vest și de Est, Viena a fost nucleul natural al Imperiului Habsburgic, cândva întins, și rămâne până astăzi cel mai important centru comercial și cultural al Austriei. Fabrica de Vacanțe vă propune să încercați un periplu în capitala Austriei, alegând un city break în Viena. Fiecare oportunitate de vacanță trebuie privită ca pe o șansă de a vă bucura privirile cu cele mai frumoase locuri, peisaje și tradiții. Optând pentru un city break în Viena veți cunoaște ce înseamnă eleganța unei țări predominant montane, dar mai ales de peisaje parcă desprinse din atlase geografice.

Viena continuă să atragă vizitatori cu numeroasele sale oportunități mari de vizitare a obiectivelor turistice istorice, colecțiile sale fabuloase de artă, palatele strălucitoare și moștenirea muzicală excepțională. Această apreciere a culturii bogate a națiunii este încă foarte evidentă în muzeele magnifice din Viena, în sălile sale de concerte frumoase și în unul dintre marile teatre de operă din lume.

Mai jos, vă prezentăm ce puteți vizita dacă alegeți un city break în Viena!

1.    Palatul și Grădinile Imperiale Schönbrunn

Spectaculosul palat Schönbrunn din secolul al XVIII-lea merită vizitat nu numai pentru arhitectura sa cuceritoare, ci și pentru decorul frumos asemănător unui parc. Una dintre atracțiile turistice de top din Viena, acest frumos palat baroc conține mai mult de 1.441 de camere și apartamente, inclusiv cele folosite cândva de împărăteasa Maria Tereza.

  1. Grădina Zoologică

Un punct culminant al celor peste 750 de specii ale grădinii zoologice sunt panda uriași, inclusiv pui. Dacă călătoriți la Viena cu copiii, asigurați-vă că vizitați site-ul oficial al grădinii zoologice pentru detalii despre orele de hrană, care vă pot oferi întotdeauna o experiență distractivă în familie.

3.     Opera de Stat din Viena

Unul dintre cele mai mari și mai splendide teatre din lume, Opera de Stat din Viena a găzduit mulți dintre cei mai importanți compozitori, dirijori, solişti și dansatori ai lumii. Spectacolele de operă și balet sunt puse în scenă de cel puțin 300 de ori pe an, fiind susținute de o obsesie pentru muzică care datează încă din 1625, când a fost interpretată prima operă de la curtea vieneză.

  1. Primăria Viena

Primăria Vienei este o clădire impresionantă neogotică care servește drept centru administrativ al orașului. Remarcabilă prin dimensiunea sa, această ocupă aproape 14.000 de metri pătrați din fostul Teren de Parade.

Noi zicem că merită să optați pentru un city break în Viena, mai ales dacă ținem cont de multitudinea de obiective turistice pe care le puteți vedea aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *