Mila 23 – satul pe care merită să-l vezi într-o excursie cu barca

Delta Dunării este formată dintr-o multitudine interesantă de căi navigabile și lacuri împărțite între cele trei canale principale ale estuarelor Dunării. Această zonă de insule de stuf, păduri, pășuni și dune de nisip găzduiește un cumul fascinant de culturi și oameni, precum și o multitudine de animale sălbatice. Situată la vârful celor trei canale, Tulcea este un excelent punct de plecare pentru explorarea Deltei Dunării. Astfel, dacă doriți să faceți o excursie în Delta Dunării și vreți să știți ce puteți găsi interesant în zonă, nu trebuie să ratați râvnitele plimbări cu barca.

Înainte de a vă plănui o excursie în Delta Dunării, trebuie să știți că aceasta are trei canale: Chilia, Sulina și Sfântu Gheorghe. Brațul Chilia este cel mai tânăr și mai viguros, în timp ce Brațul Sulina este ramura centrală, iar brațul Sfântul Gheorghe este brațul sudic și cel mai puțin populat.

Dunărea se varsă în cele din urmă în Marea Neagră.

Rezervația Biosferei Delta Dunării găzduiește de fapt unul dintre cele mai mari ecosisteme din lume și este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Există chiar și peste 300 de specii de păsări înregistrate în Deltă, pe care merită fără doar și poate să le vedeți dacă vă doriți o excursie în Delta Dunării. De asemenea, Delta Dunării are a treia cea mai mare biodiversitate din lume, după Marea de Corali din Australia și, respectiv, Insulele Galapagos din Ecuador.

Dacă organizați o excursie în Delta Dunării, nu trebuie să ratați o locație de vis: Mila 23. Micul sat, accesibil doar cu barca, este plin de culoare, relaxant și un loc în care v-ar plăcea să stați câteva săptămâni pentru a scăpa de agitația vieții de zi cu zi.

Satul este locuit în mare parte de Lipoveni, descendenți ai rușilor care fugeau de persecuția religioasă în secolul al XVIII-lea.

Lipovenii erau cunoscuți a fi pescari superbi și au o istorie bogată și acum îi puteți găsi în toată Deltă. Când satul a devenit locuit, Canalul Sulina măsura 23 de mile în acel punct.  Lucrurile s-au schimbat de atunci, dar numele satului a rămas la fel de frumos. Comunitatea de pescuit este cunoscută și pentru că aici este casa lui Ivan Patzaichin, de patru ori medaliat cu aur olimpic la canotaj.

Aceasta este doar una dintre destinațiile pe care merită să le vedeți dacă ajungeți într-o excursie în Delta Dunării, însă numărul atracțiilor turistice este mult mai mare. Cei care ajung aici se declară pur și simplu fermecați de frumusețea, liniștea și naturalețea lucrurilor.

Vă puteți bucura de toate aceste frumuseți ale naturii dacă alegeți o excursie cu barca, iar pentru mai multe detalii vă invităm să intrați pe site-ul nostru excursiecubarca.ro, unde vă puteți face rezervări foarte ușor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *