Masajul pentru drenaj limfatic, terapie pentru corp și psihic

Sistemul limfatic are un rol deosebit de important în menținerea sănătății noastre generale. Totuși, atunci când este blocat, poate duce la probleme de sănătate destul de supărătoare. În acest sens, masajul de drenaj limfatic se numără printre formele de terapie care a devenit populară datorită beneficiilor pe care le poate oferi. Astfel, masajul pentru drenaj limfatic la preț bun pe care îl puteți face la MovKinetic joacă un rol vital în ceea ce privește îmbunătățirea fluxului și drenajului limfei în corp.

Sistemul specific face parte din sistemul imunitar și reprezintă o rețea de țesuturi, organe și vase care lucrează împreună pentru a transfera lichidul cunoscut sub numele de limfă către fluxul sanguin. La fel ca sângele nostru, limfa circulă prin corp.

De asemenea, sistemul limfatic este responsabil pentru menținerea echilibrului fluidelor din organism, iar acesta joacă un rol semnificativ în absorbția grăsimilor și a nutrienților liposolubili în sistemul nostru digestiv și, ca parte a sistemului imunitar, poate apăra organismul împotriva bacteriilor și virușilor.

Știați că în corpul nostru există aproximativ 600 de ganglioni limfatici? Ei bine, aceștia se pot umfla din cauza formării lichidului limfatic, a bacteriilor, a altor organisme și a celulelor sistemului imunitar.

Blocarea ganglionilor limfatici poate avea consecințe grave asupra sănătății. Ședințele de masaj de drenaj limfatic la preț accesibil pe care puteți face la MovKinetic joacă un rol vital în activarea fluidelor limfatice în jurul corpului.

Mai jos, vă prezentăm principalele beneficii ale masajului cu drenaj limfatic

  • Poate accelera recuperarea organismului, deoarece îmbunătățește imunitatea și ajută la combaterea infecțiilor
  • Masajul de drenaj limfatic servește ca o „pompă” pentru a reduce retenția de apă. Astfel, poate ajuta la curgerea fluidului în corp
  • Îmbunătățește metabolismul, susținând arderea caloriilor mai eficient
  • Accelerează vindecarea țesutului cicatricial, reduce umflarea și îmbunătățește textura pielii

Masajul cu drenaj limfatic, parte a tratamentului facial de relaxare în spa-uri

Masajul cu drenaj limfatic este din ce în ce mai căutat în spa-uri și a devenit parte a tratamentului facial relaxant, deoarece oferă următoarele beneficii:

  • Crește circulația sanguină la nivelul feței, care ajută la reducerea umflăturilor și previne apariția ridurilor și liniilor fine
  • Ajută în procesul de vindecare al pacienților cu afecțiuni ale pielii precum rozacee și acnee
  • Induce relaxare și îmbunătățește nuanța și textura pielii

Cât de des ar trebui să faci un masaj de drenaj limfatic?

Pentru cele mai bune efecte, un profesionist poate recomanda drenajul limfatic de la o dată pe lună la o dată pe săptămână. Pentru tehnicile realizate acasă, ei pot sfătui persoana să maseze una sau două părți ale corpului pe zi.

Tratamentul scurt, regulat, la domiciliu, poate oferi o scurtă experiență de relaxare zilnică și poate aduce beneficii sistemului, însă un masaj pentru drenaj limfatic la preț accesibil realizat în clinica noastră este net superior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *