Aparatul dentar, șansa pentru un zâmbet frumos

Oamenii aleg adesea să poarte aparat dentar din cauza beneficiilor pe care le au la nivel estetic. Dinții mai drepți sunt considerați mai atractivi, dar există și multe beneficii pe termen lung pentru sănătate ale aparatului dentar care vă ajută să aveți un zâmbet mai sănătos mult timp după terminarea tratamentului. Despre aceste subiecte, dar și despre cât costă un aparat dentar, vom afla în acest articol.

1. Prevenirea bolilor gingivale

Unul dintre cele mai semnificative beneficii pentru sănătate pe termen lung ale purtării aparatului dentar este prevenirea bolilor gingiilor. Aceasta este o infecție a țesuturilor moi care înconjoară dinții.

Când cineva are dinți strâmbi este ușor ca placa și particulele de alimente să rămână prinse acolo. Acest lucru permite bacteriilor să se înmulțească în timp, infectând în cele din urmă gingiile. Purtarea aparatului dentar uniformizează dinții, astfel încât aceștia să fie mai ușor de curățat cu o periuță de dinți obișnuită și ață dentară. Acest lucru înseamnă că mai puține particule rămân prinse și bacteriile pot fi îndepărtate înainte ca aceasta să provoace boli.

2. Prevenirea cariilor dentare

Purtarea aparatului dentar poate reduce șansele de a dezvolta carii. Atunci când dinții se suprapun sau sunt mai pronunțați, ei sunt predispuși la uzură neuniformă. De asemenea, nu vor participa în mod egal în procesul de mușcare și mestecat și pot fi dificil de curățat.

Când cineva nu poate îndepărta placa și particulele de mâncare dintre dinți, bacteriile au voie să se înmulțească și să mănânce suprafața smalțului dinților, provocând carii.

Purtarea aparatului dentar poate ajuta la prevenirea cariilor prin alinierea dinților, astfel încât aceștia să fie ușor de curățat și întreținut.

3. Prevenirea eroziunii osoase

Așa cum gingiile și dinții pot fi afectați, la fel și oasele care țin dinții în poziție. Fiecare dinte are o rădăcină lungă care este încorporată în osul maxilarului. Dacă bacteriile reușesc să pătrundă în gingii sau dinte și să ajungă la os, osul poate începe să se erodeze și să se uzeze.

Aparatul dentar poate ajuta la prevenirea eroziunii, asigurându-se că fiecare parte a osului maxilar este exercitată corespunzător și că nu există buzunare în gură pentru ca placa și bacteriile să se ascundă.

4. Risc redus de deteriorare a dinților

Când cineva suferă de o aliniere greșită sau de o suprapunere a dinților, presiunea nu este distribuită uniform. Rezultatul este că se poate aplica prea multă forță unui singur dinte, crescând probabilitatea ca acesta să se spargă sau să se rupă.

O problemă similară apare cu dinții proeminenti, pentru că se strică mai ușor, deoarece nu au o bază stabilă.

Așadar, cât costă un aparat dentar?

Ei, bine, prețurile diferă de la un pacient la altul, pentru că, în sine, complexitatea lucrării este diferită pentru fiecare pacient.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *