Cat de importante sunt sistemele de securitate pentru toate companiile

Descopera oferta IsoStandard pentru ca implementarea oricarui certificat recunoscut la nivel international aduce o multime de avantaje, existand mai multe tipuri, care se pot plia perfect in cazul tuturor industriilor. Asadar, unul dintre cele mai populare este cel ISO 27001 ce face referire la implementarea unui sistem de management al securitatii informatiilor, astfel incat sa fie minimizate riscurile unor atacuri ce ar putea atrage nenumarate probleme. Cu alte cuvinte, procedurile implicate se dovedesc a fi utile in toate conditiile pentru ca indiferent de format, companiile vor fi sigure, iar revenirea dupa orice atac cibernetic poate fi mult mai rapida si mai simpla.

Bineinteles, exista o multime de cazuri in care s-a dovedit cat de periculos este ca informatiile unei organizatii sa ajunga in mainile cui nu trebuie, fie in domeniul public, iar astfel de situatii sunt evitate prin implementarea si pastrarea unor sisteme documentate pentru controlarea managementului, astfel ca riscurile sunt identificate si reduse.

Avantaje pentru orice companie

Unul dintre principalele avantaje ale certificatului ISO 27001 e reprezentat de faptul ca informatiile sunt protejate pentru a nu ajunge in mainile unor persoane neautorizate, iar acestea pot fi modificate doar de catre utilizatori autorizati. De asemenea, sunt analizate toate posibilele riscuri pentru a minimiza impactul acestora, iar solutiile impuse sunt adaptate pentru fiecare industrie in parte, astfel incat sa fie respectate toate cerintele impuse. Cu alte cuvinte, ISO 27001 demonstreaza faptul ca dupa identificarea riscurilor si intelegerea implicatiilor acestora, regulile implementate ajuta la limitarea oricarui pericol pentru organizatie.

Alte beneficii

Pe aceasta cale va creste considerabil increderea clientilor si a partenerilor de afaceri pentru ca certificatul poate fi vazut ca o dovada a profesionalismului, dar poate ca cel mai mare beneficiu e reprezentat de faptul ca sistemele de securitate sunt foarte sigure. De asemenea, e foarte usor sa fie indeplinite cerintele clientilor, pentru ca produsele si serviciile sa se ridice la nivelul de acestora. Descopera oferta IsoStandard si intelege faptul ca daca o companie are in portofoliu certificatul ISO 27001 nu inseamna ca nu se va confrunta vreodata cu scurgeri de informatii, ci doar ca riscurile sunt reduse considerabil, iar costurile sunt pastrate la un nivel minim.

Cum se obtine

IsoStandard este una dintre cele mai experimentate firme ale domeniului care ajuta la obtinerea a diferite certificate ISO, printre care si 27001, iar procedurile se pot desfasura in decurs de cativa ani. De regula, totul incepe cu analizarea tuturor potentialelor riscuri pentru afacere, pentru identificarea celor mai vulnerabile zone, urmand ca mai apoi sa fie implementate sisteme de manangement care acopera intreaga organizatie, astfel incat sa poata fi controlat mai bine locul si modul in care sunt depozitate informatiile. Cu alte cuvinte, investitia este minima in raport cu beneficiile aduse pe termen lung.

Leave a Comment