Mituri despre epilarea definitiva

 Indepartarea parului face parte din frumusetea zilnica a majoritatii femeilor. Este necesar sa mergeti la salon sau sa primiti un profesionist acasa cel putin o data pe luna pentru a indeparta parul nedorit care creste in zona inghinala, picioare, axile si, in unele cazuri. Si pentru ca indepartarea parului poate fi considerata un „rau necesar”, multi oameni nici macar nu se plang de durerea cauzata de metoda cerii. Cu toate acestea, majoritatea femeilor chiar „sufera” doar culcandu-se pe o targa de ceara, asteptand ca profesionistii sa-si piarda parul! Acest lucru se datoreaza faptului ca fiecare femeie vede cresterea intr-un mod diferit: pentru unii oameni, durerea este tolerabila; pentru altii, este foarte neplacuta. In plus, cantitatea de par variaza de la o persoana la alta – ceea ce afecteaza automat problema durerii – si problema parului incarnat, care afecteaza majoritatea femeilor si face procesul de indepartare a parului mai greoi. Cu toate acestea, vestea buna este ca pentru femeile care considera ca epilarea cu ceara este problematica, exista deja o alta optiune: asa-numita epilare definitiva – impartita in doua metode: epilarea cu laser si epilarea usoara.

Durerea este adesea o caracteristica foarte personala. Unii oameni spun ca nu primesc tratamente cu epilare cu laser, in timp ce altii nu au suferit traume grave. Asa cum unele femei nu vad problema depilarii cu ceara, alte femei sunt tulburate de aceasta tehnica. De asemenea, merita mentionat faptul ca aceeasi persoana poate avea perceptii diferite despre durere in diferite zone ale corpului, unde este posibila indepartarea cu laser. Fata de indepartarea permanenta a parului, exista multe optiuni, cum ar fi crema pentru indepartarea parului, aparatul de ras, ceara fierbinte, firul etc. Cu toate acestea, pentru a scapa de par intr-un mod mai durabil, cea mai buna optiune este epilarea permanenta cu laser. Acest lucru se poate face pentru toate tipurile de piele si par cu melanina. Indepartarea permanenta a parului cu laser functioneaza dupa cum urmeaza: Lumina emisa de laser este absorbita de melanina prezenta in par, ceea ce face ca acesta sa genereze caldura. Prin urmare, exista distorsiuni, ceea ce duce la distrugerea foliculului.

Acest proces are loc intr-un anumit stadiu de crestere a parului pentru a preveni regenerarea acestuia. Tehnologia utilizata in primul echipament de epilare cu laser care a intrat pe piata este acum depasita. Prin urmare, cauzeaza o multime de disconfort. In plus, au multe limitari in functie de conturul pacientului si de caracteristicile parului. Din acest motiv, au existat multe mituri despre epilarea definitiva. Insa aparatura folosita in tratarea piluozitatii, de ultima generatie, ii face pe oameni sa se gandeasca de 2 ori inante de a afirma ca epilarea definitiva nu este reala, deoare s-a demonstrat ca este mai mult decat reala, este eficienta.

Leave a Comment