Vinuri albe demiseci pe care trebuie sa le incerci

Crama Budureasca produce cel mai bun vin alb demisec din Romania, astfel ca daca esti un impatimit al acestei bauturi ai toate sansele sa gasesti noul tau vin preferat. Poti alege un soi autentic precum Tamaioasa Romaneasca, fie un cupaj precum Fumé, cert este ca vinurile Cramei Budureasca te vor incanta cu fiecare pahar. Mai mult, acestea sunt premiate la cele mai prestigioase competitii de profil din tara si din strainatate.

Feteasca Regala din gama Budureasca Clasic este unul dintre vinurile Cramei Budureasca pe care nu ai cum sa le ratezi. Strugurii Feteasca Regala beneficiaza de cele mai bune conditii de clima si sol in Podgoria Dealu Mare, fapt care conteaza enorm in obtinerea unui vin de o calitate superioara. Acesta este de culoare galben pai si incanta prin aromele sale florale si notele discrete de grapefruit. Gustul de pere si gutuie este echilibrat si placut, iar finalul este lung si proaspat. La capitolul asocieri culinare acest vin este versatil, astfel ca se poate consuma alaturi de o multime de preparate, de la fructe de mare, peste, legume la gratar si nu numai. Pentru a fi pus in valoare cu adevarat se recomanda a fi servit la o temperatura de 10 – 12 grade.

Sauvignon Blanc din gama Budureasca Clasic este un alt vin pe care merita sa il incerci. Strugurii de Sauvignon Blanc se bucura de o atentie speciala in viile Budureasca, unde pot atinge nivelul maxim de maturitate necesar pentru obtinerea unui vin respectat. Atrage prin culoarea sa galben verzuie specifica acestui soi de struguri. Nasul este fructuos si floral, avand arome de fructe tropicale. Gustul ascunde o tenta de agrise si pere, iar acest vin se remarca prin aciditatea proaspata, alaturi de finalul lung si catifelat. Isi demonstreaza valoarea atunci cand este asociat cu diferite preparate, precum cele din carne alba, cu fructe de mare sau cu branzeturi proaspete.

Fumé din gama Budureasca Clasic este un vin de exceptie care are toate sansele sa devina preferatul tau. Este obtinut din amestecul a patru soiuri de struguri, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Feteasca Regala si Pinot Gris. Este nevoie de o procedura complexa pentru a da viata acestui vin pentru care s-a gasit echilibrul perfect. Fiecare soi de struguri se preseaza individual, iar mustul se pune in tancuri separate pentru limpezire. Mai apoi, musturile sunt amestecate, cu exceptia unei cantitati mici de Chardonnay care se pune in baricuri de stejar pentru o perioada de pana la 6 luni. Fermentarea are loc la temperaturi controlate, intre 13 si 15 grade pentru trei saptamani.

Culoarea galben pai este superba, iar aroma de pepene galben copt si note fine de stejar este o placere. Gustul de gutuie coapta completat de o tenta de stejar anunta un final lung si incantator. Mixul inedit de arome si accente face ca Fumé din gama Budureasca Clasic sa fie ideal alaturi de diferite preparate precum cele din peste, fructe de mare, carne de pasare, legume si nu numai.

Nu rata Blanc din gama Exuberant, un vin deosebit care a prins viata prin gasirea echilibrului perfect intre trei soiuri de struguri: Sauvignon Blanc, Tamaioasa Romaneasca si Feteasca Regala. Vinul te incanta prin culoarea sa galben pai aflata in deplina armonie cu aroma de lamaie si gustul proaspat care aminteste de florile si fructele exotice. Este foarte versatil, astfel ca il poti servi alaturi de o multime de preparate, de la cele din peste, pana la carne de pasare sau branzeturi.

Poti sa vezi multe alte tipuri de vinuri albe demiseci in magazinul online al Cramei Budureasca unde ai toate sansele sa iti gasesti imediat preferatul.

Leave a Comment