Aranjarea pernelor din dormitorul tau

Pernele sunt accesoriile de care nu te poti lipsi in locuinta ta. Acestea pot avea functii practice sau decorative, fiind de mai multe dimensiuni si forme, care pot oferi spatiului o atmosfera aparte. Astfel ca trebuie sa cunosti atat tipurile de perne pentru pat, cat si modalitatea de aranjare a acestora, dar si de cate perne ai nevoie pentru a crea efectul dorit.

Grouchy Goose Reef Turquoise Lumbar Outdoor Throw Pillow-01305 - The Home  Depot

   Avem in vedere tipurile de perne, precum cele de dormit, decorative si cele de accent. Pernele de dormit sunt o parte importanta a unui somn odihnitor. Acestea pot avea ca umplutura fulgi, pene, fibre siliconizate, spuma de memorie. De asemenea, formele sunt diverse, de la design-ul ortopedic, forma patrata, la cea dreptunghiulara, avand atasate huse care se pot asorta cu lenjeria de pat, care pot fi deschise la un capat sau cu inchidere tip plic. Un magazin online din care iti poti achizitiona diverse tipuri de perne este Talis. Daca patul este de o persoana este nevoie de una sau doua perne de dormit, iar pentru patul dublu este nevoie de doua sau patru. Pernele decorative sunt utile atunci cand avem nevoie de un moment de relaxare. Aceseta au, de-obicei, o forma patrata si dimensiuni reduse. Rolul acestora este unul estetic, fiind acoperite cu huse decorative, din materiale cu o textura aparte. Pernele decorative mentin un aspect estetic al dormitorului si ofera senzatia de inaltime in zona patului. In ceea ce priveste numarul de perne, poti avea nevoie de una sau doua perne pentru un pat de o singura persoana, iar pentru un pat dublu poti avea nevoie de doua sau trei, maxim patru perne. Pernele de accent au rolul de a completa aspectul camerei, fiind originale sau personalizate, acestea pot fi schimbate in functie de sezon sau de dispozitie. Acest tip de perne poate avea diferite forme si texturi. Este nevoie de maxim doua perne de accent pentru un pat de o singura persoana, iar pentru un pat dublu poti avea nevoie de trei perne.

   Aranjarea pernelor pe pat este diversa, tinand cont si de stilurile adoptate. Putem opta pentru un aranjament casual sau formal, asimetric sau simetric. Spre exemplu, un aranjament de perne clasic necesita doua perne de dormit, doua perne decorative si de la una pana la trei perne de accent. Trebuie sa asezi pernele de dormit in spatele celor decorative, sprijinite vertical. Poti completa aranjamentul cu perne de accent, asezate intr-un mod simetric in fata celorlalte. Pentru un aranjament minimalist trebuie sa ai doua perne de dormit, doua perne decorative si o perna de accent, tip rulou. Pot fi asezate orizontal una peste alta, iar in centru sau in fata lor se poate aseza perna de accent.

   Aranjarea pernelor presupune creativitate si inspiratie pentru a oferi o tonalitatea personalizata dormitorului tau, iar o gama din care iti poti alege pernele, de la cele de dormit, pana la cele decorative sau de accent, este oferita de catre magazinul online Talis.

Leave a Comment