Broderia sub toate formele ei

Broderia, arta de a infrumuseta orice material, prin iscusinta de a manui acul si ata in asa fel incat sa se creeze ornamente unice, s-a adaptat evolutiei tehnologiei si s-a materializat in diverse forme si variante, unele mai spectaculoase si ingenioase decat altele.

Contopirea dintre traditional si modern

Initial, broderia a fost o arta care se realiza exclusiv manual, femeile fiind instruite in a o realiza de-a lungul a sute de ani, traditia transmitandu-se din mama in fiica. Astazi, sub presiunea tehnologizarii, a vitezei cu care se misca lucrurile, dar si din cauza ca traditiile ca aceasta odata cu trecerea tipului se estompeaza din ce in ce mai tare, a fost nevoie sa se gaseasca solutii pentru a nu se pierde complet. Astfel, manualul s-a transformat in tehnologic si traditionalul s-a imbinat cu modernul, pentru a ne putea bucura si in prezent de unicitatea articolelor brodate.

Broderie direct pe material

Broderia se aplica, in acest caz, direct pe materialul ales: articol personal, uniforme, salopete, echipamente, lenjerii, prosoape sau orice alt material pe care clientul isi doreste sa il brodeze. Cusatura ornamentala se executa pe materialul ales, fiind o varianta care rezista pe termen foarte indelungat in fata spalarilor repetate si uzurii, in detrimentul ornamentelor imprimate care dispun de o rezistenta limitata.

Exista totodata si posibilitatea de a aduce un refresh brandului prin apelarea la astfel de ornamente deosebite, plasandu-le cat mai la vedere, pe orice parte a materialului si la orice dimensiune, pentru a atrage atentia si a impresiona clientul care ia contact cu respectivul articol.

Embleme brodate

In cazul acestui tip de broderie tehnica difera putin de cea anterioara. In functie de solicitarile clientului, acestea pot veni sub forma de ecusoane, patch-uri, embleme, badge-uri, logo-uri și alte materiale promotionale pe care brandul isi doreste sa le utilizeze in relatia cu angajatii si consumatorii sai.

Acestea presupun metode multiple de aplicare precum: coasere, aplicare termica, cu velcro-scai sau cu adeziv temporar. Avantajul consta in faptul ca modelul brodat se poate realiza intocmai dupa preferintele clientului, care poate realiza in prealabil grafica acestuia, stabilind forma, marimea, pozitionarea, pana la ultimul milimetru.

Broderie speciala

O categorie de broderie speciala o reprezinta broderia aplicata care poate fi realizata prin aplicarea unei bucati diferite de material de o culoare diferita de cea a articolului ce se doreste a fi brodat, pentru a obtine un fundal diferit pe care sa se realizeze ulterior cusatura ornamentala.

Un alt tip de broderie specială este cea cu efect 3D. Aceasta necesita suprapunerea unui material cauciucat peste cel de brodat, pentru a se contura o reliefare vizibila si palpabila.

Indiferent de tipul de broderie pe care il alegi, Brodara asigura acelasi rezultat calitativ si inedit pentru fiecare articol brodat.

Leave a Comment