Incalzirea prin pardoseala si demontarea miturilor despre aceasta

Incalzirea prin pardoseala reprezinta un sistem de incalzire a locuintei, care are un caracter economic, dar si durabil. Cu toate acestea, exista diverse mituri sau conceptii gresite despre acest tip de incalzire, modalitatea prin care functioneaza, cu toate ca acest sistem este o solutie care aduce beneficii celor care investesc, de la avantajele costurilor pe termen lung, la aspectul ce tine de estetica locuintei.

 O prima conceptie gresita consta in faptul ca acest sistem de incalzire prin pardoseala este mai costisitor decat sistemele clasice, ce includ radiatoarele. Intr-adevar, preturile pentru montarea acestui tip de incalzire este putin mai mare, cu aproximativ 30%, in detrimentul radiatoarelor clasice, insa investitia in sistemul de incalzire prin pardoseala se amortizeaza, pe termen lung. Astfel ca acest sistem este mult mai eficient din punct de vedere al energiei si nu necesita o intretinere regulata, intrucat persoanele care doresc sa investeasca in confortul sigur si necesar, vor observa faptul ca totalitatea costului, facturilor de energie sunt mult mai scazute decat in cazul sistemelor clasice.

Un alt mit consta in faptul ca o locuinta care dispune de incalzirea prin pardoseala nu se va incalzi niciodata. Demontand acest mit, trebuie sa stim ca incalzirea prin pardoseala genereaza caldura intr-o masura suficienta, cu scopul de a crea un mediu confortabil, iar sistemul distribuie caldura uniform pe totalitatea suprafetei podelei, intrucat temperatura unei camere sa fie una optima. O alta conceptie gresita legata de temperatura consta in faptul ca incalzirea locuintei necesita un timp mai lung, astfel ca temperatura nu este una constanta. De fapt, sistemul de incalzire prin pardoseala pe baza de curent electric (click aici pentru o ilustrare a acestui tip de incalzire) genereaza la fel de multa caldura ca radiatoarele, in schimb sistemele bazate pe agent termic pot reactiona mai incet. Insa, acest fapt nu demonstreaza ineficienta incalzirii in pardoseala, ci este important de stiut modalitatea configurarii sistemului in functie de preferintele proprii, mentinand o temperatura confortabila personalizata.

Montarea incalzirii prin pardoseala se efectueaza numai in pardoseala. Acest mit este des intalnit, insa, spre suprinderea tuturor, incalzirea prin pardoseala se poate instala si in alt tip de locatie, cum ar fi peretii sau tavanul. Inca un avantaj consta in faptul ca acest tip de sistem nu ocupa un spatiu in plus, precum radiatoarele, caloriferele clasice, intrucat poate fi integrata in orice tip de interior.

Totodata, o alta conceptie gresita consta in faptul ca sistemul de incalzire prin pardoseala nu se poate monta sub parchet. De fapt, sistemele de incazire prin pardoseala se pot efectua sub diferite tipuri de materiale, chiar chi parchet, datorita dezvoltarii noilor tehnologii si solutiilor adaptabile de catre producatori.

Asadar, fii sigur ca faci cea mai buna alegere investind intr-un sistem de incalzire prin pardoseala, beneficiind de nenumarate avantaje pe termen lung.

Leave a Comment